Aralık ayı başlangıcından itibaren yılbaşı dönemi boyunca gördüğümüz kokinalara 1 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde bakmak aslında mümkündür. Gelin bakım koşullarını beraber inceleyelim.
Kokina Çiçeği Bakımı
Kokina Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Yılbaşı çiçeği kokinalara 1 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde bakmak aslında mümkündür. Kokinalar, ne dış mekan soğuğuna dayanabilir ne de aşırı sıcak ortamdan hoşlanır. Haftada 1-2 defa kök kısmından sulama yapılması gerekir. Bu şekilde kokinalarınızın keyfini uzun süre çıkarabilirsiniz.
Aralık ayı başlangıcından itibaren yılbaşı dönemi boyunca gördüğümüz kokinalar; buketlerde, vazolarda, cafe ve alışveriş merkezlerinde hatta sofralarda bile bizimle beraberdir. Yılbaşı dekorasyonlarının olmazsa olmazı kokina, kelime anlamı olarak Kırmızı anlamına gelir. Kırmızı çiçekler ve yeşil dalların uyumuyla diğer adı Yılbaşı Çiçeği olan kokinalar, halk arasında tavşan memesi olarak da bilinir. Şans ve bereket getirdiğine inanılan kokinalara yıl boyunca yeşil dalları ve kırmızı meyvelerini çürütmeden bakabilenlerin ev sahibi olacağına inanılır. Kokinalar, tek bir bitkiden değil iki farklı bitkinin birleşiminden oluşur. Üzerinde bulunan kırmızı meyveler ‘Silcan’ adı verilen bitkiye, yeşil kısımları ise ‘tavşan memesi’ adlı bitkiye aittir. Yeşil kısımlar oldukça dikenlidir dolayısıyla kırmız meyve salkımlarını yeşil dallara bağlamak biraz zordur. Yılbaşı ruhunu temsil eden kokinaların hikayesi bu şekildedir.
Siz de yılbaşı ruhunu evinizde ofisinizde hissetmek, sevdiklerinize hediye etmek için Yılbaşı Hediyeleri kategorimize göz atmayı unutmayın.