Menü
Hesabım
Sepetim
Fidan Burada Benjamin Bitkisi 60-80cm
329,90 TL
Sepette 2. Üründe %50 İndirim 164,95 TL
Toplam 77 ürün bulunmaktadır.

Benjamin Bitkisi

Latince adı Ficus Benjamina olan iç ve dış mekan bitkisi Moraceae ailesinin bir türüdür. Kauçuk ağacı olarakta adlandırılan yaprakları son derece etkileyici Benjamin bitkisinin ana vatanı Güneydoğu Asya ve Avustralya dır. Ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde görülen bu bitki ağaç boyuna erişebilir.

Ev ortamında yetiştirilebilen Benjamin bitkisi zor bir adaptasyon süreci yaşar. Bu nedenle yeri değiştirilmelidir. Yemyeşil ve uzun yapraklara sahip bu bitki güneş ışığından hoşlanır. Ancak direk güneş ışığına maruz kalacak şekilde yerleştirilmemelidir. Yapraklarının başka nesnelere temas etmemesi de önemlidir. Benjamin bitkisi güzelliğini verilen emekten alan bir bitkidir. Şifalı bir bitki olan Benjamin bitkisi yaz kış sıcak bir odada bakılmalıdır.

Benjamin Bitkisi Özellikleri Nelerdir?

Benjamin çiçeğinin en önemli özelliği köklerinde tuz biriktirmesidir. Toprakta fazla tuz birikmesi çiçeğin yapraklarının zamanla canlılığını kaybetmesine hatta dökülmesine neden olur. Toprakta fazla tuz birikmesini önlemek için toprağı değiştirilmelidir.

Benjamin çiçeği aynı zamanda faydalı bir çiçektir. Hoş kokulu Benjamin ağaçları odanızın mis gibi kokmasını sağlar. Yatak odasına konulabilen nadir çiçeklerden biri olan Benjamin çiçeği odanın havasını temizleyen bir bitki türü olduğu için uyku kalitesi üzerinde önemli rol oynar. Soğuk algınlığına etkilidir. Çünkü havadaki mikropları emer. Yüksek sesleri emer ve motivasyonunuzu arttırır. Eşsiz yaprakları ile gözünüze bir şölen sunarken hafızayı güçlendirici etkileriyle evinizde mutlaka bulunması gereken çiçeklerdendir. Benjamin saksı çiçeği aynı zamanda dalları birbirine sarılarak şekillendirilebilen bir bitkidir. Benjamin yetiştirmesi zor hassas bir bitkidir. Fidanburada.com üzerinde örgülü Benjamin çiçeği de uygun fiyatlarla sizin beğeninize sunulmuştur.

Benjamin Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dutgiller ailesinin ficus cinsine mensup Benjamin salon çiçekleri oldukça hassas çiçeklerdir. Dalları son derece naziktir ve kolay kırılır.

Genellikle ışık seven Benjamin ağaçları loş ortamda yetiştirilmek istenirse daha koyu renk yaprakları olan Türleri tercih edilmelidir. Soğukta kalırsa ya da yeri değiştirilirse yapraklarını dökmeye başlar. Ancak yapraklarını döktüğü için yeniden yer değiştirme yapılmamalıdır. Bu çiçeğin daha fazla zarar görmesine neden olur. Benjamin çiçeği için uygun bir yer bulunduğunda adaptasyon sürecinden sonra hızlı şekilde yaprak verecektir.

Fazla değişimden hoşlanmayan ficus Benjamin çiçeği için saksı değişimi de iki yılda bir yapılmalıdır. Bu nedenle saksının biraz geniş olması önerilir. Uygun bir Benjamin saksısına Fidanburada.com aracılığıyla Sahip olabilirsiniz. Benjamin ağacı yaklaşık olarak iki metreye kadar uzar. Budama yaparak çiçeğiniz boyunu ayarlayabilirsiniz. Benjamin bitkisi ayda bir kez budanabilir. Detaylı bir budama ise çiçeğin yapraklarını azalttığı kış aylarında yapılmalıdır.

Benjamin çiçeği yaz aylarında daha fazla su ihtiyacı duyar. Sulama işlemimden sonra tabağında su kalmamalıdır. Bu kök çürümesine neden olur. Kök çürümesi bitkinin hayatının sonlanmasına neden olur.

Benjamin bitkisi Kasım Aralık aylarını nispeten uykuda geçirir. Bu dönemlerde büyümesi duracaktır. Bu dönemde bitki sadece toprağı tamamen kurulduğunda sulanmalıdır. Dinlenme sürecinden sonra Benjamin ficus bitkisinin yaprakları oda sıcaklığında su ile fısfus yardımı ile sulanmalıdır.

Benjamin bitkisi kesinlikle soğuk su ile sulanmamalıdır. Vereceğiniz suyun oda sıcaklığında olması kadar dinlenmiş olması da önemlidir.

Benjamin bitkisi güçlü rüzgarlardan ve hava akımlarından da zarar görür. Oldukça hassas olan Benjamin ficus çiçeği soğuktan karanlıktan fazla sulamaktan korunması gereken hassas bir bitkidir. Benjamin bitkisi 7 derecenin altında kaldığında yaşamına devam edemez.

Benjamin çiçeğini kendiniz veya sevdiklerinize hediye etmek için kolaylıkla çoğaltabiliriz. Fazla dalları gövdeye zarar vermeden mümkün olduğunca gövdeye yakın bir şekilde kesilir. Dinlenmiş su veya içme suyuna koyarak köklenme gözleninceye kadar bekletilir. Ara ara bu su tazelenmelidir. Köklenme oluştıktan sonra uygun toprak ve saksıya dikimi yapılır.

Eğer istediğinizden daha fazla büyümüş bir Benjamin ağacına sahipseniz, topraktan yaklaşık 30 cm üzerinden keserek elde ettiğiniz kısmı aynı şekilde köklendirme işlemine tabi tutarakta ikinci bir Benjamin ağacına sahip olabilirsiniz. Saksıda kalan kısmı ise havayla temas edip kurumaması için mum veya aşı macunu ile kestiğiniz kısmı kapatmalısınız.

Benjamin bitkisi mineralleri hızlı tükettiği için bitkiye yılda en az iki kez bitki besini verilmelidir. Fidanburada.com üzerinde en uygun fiyatlarla bulabileceğiniz Benjamin bitkisi evinize enerji getirir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.