Zamia Zamioculcas
Gölge - yarı gölge alanlarda daha iyi yetişirler.
Toprak kurumadan sulama istemeyecektir.
En az sıcaklık 10°C olmalıdır.
Evcil dostlarımız az miktarda toksik etkilidir.
Zamia Bitkiniz İçin Faydalı Bilgiler
Zamioculcas bitkisine, Türkçemizde Zamia, Zeze, Zuzu, sonsuzluk bitkisi olarak farklı isimlerle anılmaktadır. Parlak yapraklarının güzelliği ve herdem yeşil ve Bakımı kolay olduğundan bu bitki, ülkemizde yakın zamanda popüler hale gelmiştir.
Ev, ofis ve kapalı alanlarda çok rahat ve bakılabilirken çok fazla su isteği olmadığından sulamayı unutsanız bile Zamia bitkisi bunu sorun etmez. Çok fazla güneş ışığına da ihtiyaç duymadığından bitkinin pencereden 1 veya 2 metre daha uzağa yerleştirilmesi en iyisidir. Gölge ve yarı gölge ortamlarınızı da renklendirmek için harika bir seçim olacaktır. Zamia bitkinizin yapraklarına su püskürtmek bitkiniz için önemli değil sadece tozu temizlenmiş olacaktır.
Fidanburada Zamia Zamioculcas Bakım önerileri
Zamia çok su tüketmez,Eğer saksı altında Çok fazla su biriktirse, alt yapraklar sarıya dönebilir bu yüzden saksınızın altında su birikmediğinden emin olunuz. Kışın, toprak iki ila dört hafta boyunca kuru olabilir. Yaz aylarında bir hafta yeterlidir. Sulama esnasında Zamia bitkinizin toprağı tüm nemi emebilmelidir. Zamia bitkinizin yapraklarına su püskürtmek bitkiniz için önemli değil sadece tozu temizlenmiş olacaktır. Zamioculcas çok fazla ışık talebi yoktur çok güneşli bir yer de bakımı mümkündür fakat doğrudan
güneş ışığı bitkiye gelmemeli, gölge - yarı gölge alanlarda daha iyi yetişirler. Zamioculcas'ı bulunduğu alanda düzenli olarak çevirin, bu da büyümeyi artırır, pencereye daha yakın bir alanda konumlandırabilirsiniz. Zamia bitkisi çok az ışık aldığında, bu büyümeyi yavaşlatacaktır. İlkbahar ve yaz aylarında bu bitkiyi teras, balkon, verandanın yarı gölge alanlarına alabilirsiniz ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bitki için zararlı olan öğlen güneşinden kaçının.