Anavatanı Güney Afrika olan kalp kalbe karşı bitkisi sukulent türevi bir bitkidir. Zarif ve şık görünümü ile sofistike bir yapıya sahiptir. Bilinen diğer adı ceropegia woodii dir.
Kalp kalbe karşı bitkisinin bakımı kolay olarak bilimselde önemli bazı detayları bulunmaktadır. Bitkimiz çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Haftada 1 veya 2 kez sulama yapılabilmektedir. Havanın soğuduğu dönemlerde çok fazla suya gereksinim duymaz. Yine de susuz bırakacağımız anlamına gelmez. Çok fazla sulanırsa da yaprakları kahverengileşir. Humuslu ve organik toprakta yetiştirmemiz gerekmektedir. Direk dik açıyla güneş ışınlarına maruz kalmayı sevmez. Ancak aydınlık mekanları sever. Tül perde arkası diye adlandırılan şekilde güneş alması uygundur. Bu durumda boyutu ve büyümesi hızlı gelişecektir. Bol ışık alması durumunda yapraklarında pembeleşme gözlenebilmektedir. Işığı çok fazla alamadığı dönemlerde ise yapraklar yeşile dönebilir. İç ve dış mekan olarak kullanımı uygundur. Soğuğa dayanıklı olmadığı için havanın soğuduğu dönemlerde iç mekana alınmaları gerekmektedir.
Çoğaltılması çok kolay olan kalp kalbe karşı bitkisinin kalpli yapraklarından bir parça alınması sonucu direkt toprağa dikilebilir.