Menü
Hesabım
Sepetim
Toplam 121 ürün bulunmaktadır.

Paşa Kılıcı

Anavatanı Afrika olan paşa kılıcının Latince adı Sansevieria Trifasciata dur. Asparagaceae familyasından bir tür olan paşa kılıcı peygamber kılıcı, kılıç çiçeği olarakta bilinir. Yaprakları düz şekilde uzayan kılıç çiçeği yavru yapraklar vererek gelişimi devam ettirir. Havadaki karbondioksiti azaltır oksijeni arttırır. Aynı zamanda havada zararlı alerjenlerin oluşumu önler. Bir iç mekan Bitkisi olan kılıç çiçeği çok nadir olarak çiçek açar.  Bu nedenle çiçek açarsa ev sahibi olunacağına inanılır. Aynı zamanda yavru bir yaprağı büyür ve bir metreye ulaşırsa yine kişi ev sahibi değilse ev sahibi olacağına inanılır. Peygamber kılıcı son derece dayanıklı bir bitkidir. Kılıç çiçeği diğer bitkilerden farklı olarak geceleri oksijen üretir. Bu nedenle yatak odalarında da kendisine yer bulur.

Paşa Kılıcı Özellikleri Nelerdir?

Paşa kılıcı formaldehit, ksilen ,toluen,  benzen gibi zararlı hava kalitesini düşüren kansojenleri emerek evinizin havasını temizler. Havayı temizlemesi nedeniyle uyku kalitesi de artış gösterir. Bakımı son derece kolaydır. Evinizde sağlıklı bir havaya sahip olmak istiyorsanız Fidanburada.com’da bulunan areka palmiyesi ve sukulentleri de alabilirsiniz. Bu üç mucize bitki geceleri bile oksijen üretmeye devam eder.

Peygamber kılıcı evcil hayvanlar için toksit madde içerir. Bu nedenle onların ulaşamayacağı bir yere konmalıdır. Ancak her ortama dayanıklı paşa kılıcı çiçeği yeri sorun etmeyecektir.

Paşa Kılıcı Çeşitleri

Doğal ortamında 50 den fazla türü bulunan Sansevieria bitkisinin ülkemizde evlerde yetiştirilen dört farklı çeşidi vardır.

Gümüş ışıltılı yaprak çizgilerine sahip  yaprakları  uçlara doğru incelen Sansevieria Trifasciata ile koyu yeşil yaprakları üzerinde gümüş gri çizgileri bulunan Sansevieria grandis hook en bilinen türleridir.

Sansevieria cylindrica nın yaprakları 3 cm genişliğine rahatlıkla ulaşır. Üzerinde gri tonlarında silik çizgileri bulunan bu tür diğer türlere oranla daha hızlı gelişim gösterir.

Bodur kılıç çiçeği türü ise Sansevieria Trifasciata hahni türüdür. Genellilme Yaprakları tamamen yeşil olan bu tür masa ve sehpa üzeri için idealdir. Yatak odasında başucunuza koyabileceğiniz bodur kılıç çiçeği boyuna oranla oksijen üretme konusunda son derece başarılıdır. Ayrıca Fidanburada.com’da örgülü paşa kılıcı da sizin ya da sevdikleriniz için harika bir hediye olarak yer almaktadır

Paşa Kılıcı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kılıç çiçeği her ortamda yetişebilen bir bitkidir. Direk gün ışığına bile dayanabilir. Ancak aydınlık ve direk olarak güneş almayan yerlerde daha iyi gelişim gösterir. Yapraklarının dik olarak büyümesi isteniyorsa rüzgar alan hava akımının kuvvetli olduğu yerlerden uzak tutulması gerekir. Peygamber kılıcı çiçeğinin en önemli besini güneştir.

Kışın haftada bir yazın haftada iki kez üstten sulama yapılmalıdır. Kılıç çiçeği için kullandığınız su miktarı her zaman aynı olmalı ve tabağına kadar su ulaşmalıdır. Bir süre sonra tabakta biriken su dökülmelidir. Bitki topraktaki suyu bitirmemişse sulama ertelenmelidir.

Kılıç çiçeği fazla sudan hoşlanmadığı gibi fazla soğuktan da hoşlanmaz. Bulunduğu ortam 10 derecenin altına düşmemelidir.

Bitkinizin solan yaprakları varsa bu yaprakları mutlaka kesilmeli ve kesik yeri kapatılarak hava ile teması engellenmelidir. Başka bir budamaya ihtiyacı olmaz.

Kılıç çiçeği için yılda bir kez toprak değişimi yapılması yeterlidir. Toprak değişimi için en uygun zaman bahar aylarıdır. Peygamber kılıcı çiçeği lifli ya da kumlu topraklarda yaşayan bir bitkidir.

Bitkiniz sağlıklı göründüğü sürece ek bir besine ihtiyaç duymaz. Ancak yapraklarda renk değişimi, eğilim gibi belirtiler görüldüğünde sıvı bitki besini verilmelidir. Kılıç çiçeği havadaki zararlı her şeyi emen bir bitki olduğu için yakınında sağlıksız bir bitki bulunmasında da etkilenecektir.

Kılıç çiçeği kökten ayırma yöntemi ile çoğalır. Oluşturduğu yavrular için ve kılıç çiçeği için özel bir dikim zamanı mı yoktur. Ancak yavruların 5cm den uzun olması gerekir. Saksı değişimi yaparken yavruları ayırarak peygamber kılıcı için uygun bir saksı ve toprağa dikim yaparak bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Sevdiklerine hediye edebileceğiniz veya başka bir odanızın da hava kalitesini artırabileceğiz bu yavrular bitkinin iyi bakılması durumunda sık sık karşınıza çıkacaktır.

Kılıç çiçeği aynı zamanda yaprak çeliği yöntemiyle de çoğaltılması mümkün bir bitkidir.  Bitkinin yaprağını beş cm de kısa olmayacak şekilde parçalara ayırıp köklendirme işlemine tabi tutabilirsiniz. Bitkinin yaprak parçalarının yüzde 30 undan fazlası suyun içinde kalmayacak şekilde su dolu bir kapta bekleterek köklendirme yapılır. Ancak köklendirme suyu bitki besinleri kök oluşumu için hızlı bir şekilde tüketeceği için belli aralıklarla değiştirilmelidir.

Kılıç çiçeğinizde yaprak çürümesi karşınıza çıkabilecek en önemli problemdir. Eğer bu durumla karşı karşıya kalırsanız bitkiniz ya fazla suya ya da fazla soğuya maruz kalmış demektir. Daha sıcak ve güneş alan bir yere koyarak bir süre su verilmemesi sağlam yapraklarını kurtarmanıza yardımcı olur. Yaprak çürümesi ile karşı karşıya kaldığınızda Fidanburada.com üzerinden alabileceğiniz bitki besinleri de bitkinizi kurtarmanız için yardımcı olacaktır. Yaprak çürümesi ihmal edilirse kök çürümesine neden olur.

Kılıç çiçeği saksı konusunda seçici değildir. Ancak saksınızda drenaj deliği mutlaka bulunmalıdır. Aynı zamanda fazla suyu emen terracota saksılar da bu bitki için son derece uygundur. Fidanburada.com olarak paşa kılıcına en uygun terracota saksı çeşitlerine de uygun fiyata ulaşabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.